Aktuellt

Nyheter för dig med serveringstillstånd i Haninge, Nynäshamn och Tyresö

Restaurangrapporten för 2021

Sista inlämningsdag är den 1 mars 2022
Har du serveringstillstånd men inte lämnat in restaurangrapport för 2021? Kom ihåg att den 1 mars 2022 är sista dag för att lämna rapporten. Under fliken “Restaurangrapport” hittar du  information om hur du skickar in rapporten och vad som ska med i den.

 

Covid-19

Restriktioner upphävda från 9 februari

Serveringsställen
Det innebär att kraven på serveringsställen såsom deltagarbegränsningar, krav på avstånd mellan sällskap, samt att serveringsställen ska stänga kl. 23 upphör att gälla från och med den 9 februari.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att upphäva alla föreskrifter under lagen om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 och tillfälliga lagen om smittskyddsåtgärder på serveringsställen.

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar
Även kraven på deltagartak, storlek på sällskap och andra covid-19 relaterade begränsningar allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt mässor tas bort från den 9 februari.

Tillstånd för allmän sammankomst eller offentlig tillställning söks som vanligt via Polismyndigheten

Aktuella stödåtgärder

Det har kommit frågor från många av er om det finns eventuellt stöd som erbjuds med anledning av de införda bestämmelserna som införts i corona-förebyggande syfte som ju tyvärr begränsar er serveringsverksamhet.  Regeringen har skapat en webbsida med information för företagare med anledning av covid-19 som uppdateras löpande allteftersom åtgärder vidtas.

Mer information om stödåtgärder hittar ni i länkarna nedan:

Regeringen om tillfällig rabatt för fasta hyreskostnader i utsatta branscher

Skatteverkets samlade information för företag

Haninge kommuns information till företag

Tyresö kommuns information till företag

Nynäshamns kommuns information till företag

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev mars 2021.pdf

Nyhetsbrev januari 2021.pdf

Nyhetsbrev april 2020.pdf

Nyhetsbrev november 2019.pdf

Nyhetsbrev september 2019.pdf