Ämnesområden
I menyn hittar du information som rör dig som bedriver livmedelsverksamhet.
Vi bedriver livsmedelskontroll för att se till att livsmedelslagstiftningens bestämmelser följs så att konsumenten skyddas mot hälsorisker.
Registrera din verksamhet
När du startar ett livsmedelsföretag, bygger om eller ändrar sortimentet behöver du registrera det. Information om registrering, riskklassning och avgifter hittar du i menyn.
Undantaget från kravet på registrering är om du endast vid något enstaka tillfälle ska servera livsmedel. Läs mer i menyn under fliken “Tillfälliga verksamheter”.
Kontakt och frågor
Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund.
E-post: miljokontoret@smohf.se
Telefon: 08-606 73 00
Söker du en handläggare ringer du växeln, telefon: 08-606 93 00
Våra telefon- och öppettider hittar du här.
Har du blivit matförgiftad eller vill lämna klagomål på livsmedelshantering?
Vill du veta varför vi har livsmedelskontroll?
Ladda ned Livsmedelsverkets broschyr “Livsmedelskontrollen – vårt uppdrag” för att få reda på mer.