Livsmedel

I menyn hittar du information och blanketter som rör dig som bedriver livmedelsverksamhet.

Registrera din verksamhet

När du startar ett livsmedelsföretag, bygger om eller ändrar sortimentet behöver du registrera det. Information om registrering, riskklassning och avgifter samt blanketter för anmälan av livsmedelsverksamhet hittar du i menyn.

Undantaget från kravet på registrering är om du endast vid något enstaka tillfälle ska servera livsmedel. Läs mer i menyn under fliken “Tillfälliga verksamheter”.

Hittar du inte informationen du söker? Kontakta vår servicetelefon på 08-606 73 00

Vill du komma i kontakt livsmedelsinspektör? Skicka e-post till miljokontoret@smohf.se  alternativt ring förbundets växel 08-606 93 00

Besöks- och öppettider

Har du blivit matförgiftad eller vill lämna klagomål på livsmedelshantering?

Fyll i formuläret för matförgiftning eller ring till vår servicetelefon på 08-606 73 00.

Livsmedelskontrollen – vårt uppdrag

Vill du veta varför vi har livsmedelskontroll?

Ladda ned Livsmedelsverkets broschyr “Livsmedelskontrollen – vårt uppdrag” för att få reda på mer.