Lediga tjänster

Livsmedelsinspektör

Just nu söker vi en Livsmedelsinspektör!

Nu finns en ledig tjänst hos oss på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Vi söker dig som kan livsmedelskontroll och som vill bidra med kunskap och erfarenhet till vårt team!

Våra livsmedelsinspektörer arbetar med kontroll och vägledning inom privata och kommunala livsmedelverksamheter i Haninge, Tyresö och Nynäshamn.

I arbetsuppgifterna ingår att kontrollera att livsmedelsverksamheterna arbetar utifrån livsmedelslagstiftningen och det gör vi genom att planera och genomföra kontroller på plats, att författa beslutsunderlag samt att följa upp våra kontroller. Även registrering av nya verksamheter, handlägga klagomål samt matförgiftningar (även RASFF) ingår. Vi möter en hel del människor och företag i vårt jobb till vilka vi ger information, vägledning och rådgivning.

I rollen som livsmedelsinspektör ingår att planera, bevaka, driva och utveckla arbetet och kontrollen inom ditt område. Du kommer att få stort förtroende att driva ditt jobb självständigt. På förbundet arbetar vi i team utifrån våra sakområden samtidigt som vi har stor frihet i vardagen med att driva vårt eget arbete. Vi samarbetar kring många frågor och driver utveckling både inom teamen och på förbundsnivå så du behöver trivas både i rollen som teamspelare och med att jobba under stort eget ansvar. I vårt utvecklingsarbete tar vi hjälp av Lean.

Avdelningen består av 14 medarbetare, varav hälften arbetar med livsmedelsfrågor och övriga med hälskydds- och alkohol- och tobaksfrågor. Vi är ett kunnigt, engagerat och trevligt gäng, med varierad erfarenhet och vi leds av Malin, vår avdelningschef. Vi hjälps åt, stöttar och lär av varandra.

Hos oss får du tillsammans med runt 50 andra kollegor jobba på en arbetsplats med korta beslutsvägar och möjlighet att arbeta specialiserat inom ditt yrkesområde.

Din bakgrund

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom livsmedels, miljö- eller hälsoskydd eller som har motsvarande kunskaper om livsmedelslagstiftningen. Din bakgrund speglar kunskap och erfarenhet av beslutfattande och tillsynsarbete. Du kan livsmedelslagstiftningen och har koll på relevanta EU-förordningar.

Vårt uppdrag står på två ben: service och myndighetsutövning. I din roll förutsätts att du är trygg, positiv och pedagogisk i din kommunikation och trivs med att ge råd och vägledning likväl som att du kan ta på dig myndighetsrollen när det behövs.

I rollen som myndighetsperson är det viktigt att vara noggrann och att hålla deadlines. Den kräver även att man kan kommunicera på god svenska i både tal och skrift.

Då delar av jobbet sker i fält genom besök behöver du ha B-körkort. Vi har en pool med miljöbilar och cyklar.

En bra dag på jobbet

Vår målbild är “En bra dag på jobbet” och vi jobbar för ett arbetsklimat där vi ges möjlighet att ta initiativ, där vi tar ansvar, söker lösningar och hjälper varandra. Din arbetsmiljö och kompetensutveckling är viktig för oss, liksom dina möjligheter till påverkan och delaktighet i vårt mål och utvecklingsarbete. Och vi ska ha roligt på jobbet! Vi har både en friskvårds- och en trivselgrupp som ser till att det hela tiden händer något nytt och vi firar ofta- både stort och smått. En gång i månaden äter vi frukost tillsammans på jobbet: ”SMOHF morgon”. Vi söker dig som vill bidra till en bra dag på jobbet. Därför är dina personliga egenskaper särskilt viktiga. 

Vi har friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, subventionerad massage och flextid och det finns möjlighet att arbeta delvis från hemmet.

Om oss

Vi är Sveriges största kommunalförbund inom miljöbalks- och livsmedelsområdet och arbetar på uppdrag av Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommuner. Området omfattar ca 175 000 invånare i småstad, tätorter, landsbygd och skärgård.

Vi sitter intill Haninge centrum och Handens pendeltågstation med 25 minuter från T-centralen. Utanför knuten finns strövområden, skidspår och bad som kan användas vid friskvård. Vill du veta mer om oss gå in på www.smohf.se!

Anställning

Anställningsform: tillsvidare

Omfattning: heltid, individuell lönesättning.

Tillträde: snarast efter överenskommelse.

Ansökan 

Sök jobbet via e-post: miljokontoret@smohf.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så dröj inte med din ansökan.

Sista ansökningsdag: 2022-12-04

Ange referensnummer: 2022- 3726

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Malin Husberg, avdelningschef

Telefon: 08-606 54 30

Facklig företrädare

Margareta Jonsson, Naturvetarna

Telefon: 08-606 93 07