Livsmedel

Registrering av livsmedelsanläggning

Skicka in anmälan om registrering och riskklassning till oss på förbundet senast två veckor innan du öppnar, tar över en befintlig anläggning, ändrar sortiment, eller bygger om.

Det är viktigt att du fyller i alla uppgifter noga och lämna gärna extra information om din verksamhet och/eller sortiment så att du kan komma igång två veckor efter att du skickat in en komplett ifylld anmälan.

Blanketten hittar du här

Anmälan om dricksvattenanläggning – registrering och underlag för riskklassificering

Alla enskilda dricksvattenbrunnar och vattentäkter som försörjer fler än 50 personer eller tillhandahåller mer än 10 kubikmeter dricksvatten per dygn ska registreras. Detsamma gäller vattentäkter som används till allmänheten (t.ex. skola och förskola, café, restaurang, camping, gästhamn, friluftsanläggning). Dessa verksamheter ska anmälas/ansökas om som livsmedelsanläggning respektive lokal (se meny till höger).

I samband med att du registrerar din dricksvattenanläggning ska du även skicka in ett förslag till provtagningsprogram (se nedan).

Läs även infobladet om fettavskiljare till enskilt avlopp.

Blanketten hittar du här

Avregistrering av livsmedelsanläggning

När du upphör med din verksamhet ska du skicka in en anmälan om avregistrering. Tänk på att du ändå får betala årsavgift för det året som du avregistrerar din verksamhet.

Blanketten hittar du här