Livsmedel

Registrering av livsmedelsanläggning

Skicka in anmälan om registrering och riskklassning till oss på förbundet senast två veckor innan du öppnar, tar över en befintlig anläggning, ändrar sortiment, eller bygger om.

Det är viktigt att du fyller i alla uppgifter noga och lämna gärna extra information om din verksamhet och/eller sortiment så att du kan komma igång två veckor efter att du skickat in en komplett ifylld anmälan.

Blanketten hittar du här

Dricksvattenanläggning – anmälan om registrering och underlag för riskklassificering

Försörjer brunnen eller vattenverket fler än 50 personer eller producerar mer än 10 kubikmeter dricksvatten per dygn ska den registreras hos förbundet. Bifoga ett förslag till provtagningsprogram och läs om fettavskiljare (se nedan).

Vattentäkter som används till allmänheten (t.ex. skola och förskola, café, restaurang, camping, gästhamn, friluftsanläggning) ska registreras som livsmedelsverksamhet respektive anmälas som lokal enligt 38 §.

Blanketten hittar du här

Avregistrering av livsmedelsanläggning

När du upphör med din verksamhet ska du skicka in en anmälan om avregistrering. Tänk på att du ändå får betala årsavgift för det året som du avregistrerar din verksamhet.

Blanketten hittar du här