Ansöka om tillstånd

På denna sida hittar du information om och blanketter för ansökan om stadigvarande och tillfälliga serveringstillstånd. Du kan ansöka som webbkund eller skicka med post eller e-post.

Ansök digitalt via vår e-tjänst

Vill du att ansökningshandlingarna ska komma fram på en gång och få översikt på din sida vad du skickat in ska du ansöka via vår e-tjänst. Det gäller även dig som inte är webbkund. Webbkunder kan både ansöka om tillstånd och anmäla förändring av befintligt tillstånd.

» Ansök om stadigvarande tillstånd digitalt.

» Anmäl dig som webbkund.

Ansökan med post eller e-post

Innan du söker ska du ha läst igenom de grundläggande krav som ställs för att beviljas serveringstillstånd. Kraven hittar du i menyn till vänster under ”Serveringstillstånd”.

Fyll i blankett för ansökan och de kompletteringar som behövs. Du hittar blanketter längst ned på sidan. Skicka in ansökan antingen med e-post eller vanlig post till förbundet:

» miljokontoret@smohf.se

» Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, 136 81 Haninge

Ladda ner dokument

Ansökan om stadigvarande alkoholtillstånd_serveringstillstånd

Ansökningsblanketten heter "Information om hur du ansöker om stadigvarande tillstånd att servera
alkoholdrycker till allmänheten". Läs igenom sida 1-4 som handlar om de grundläggande krav du måste uppfylla för att kunna beviljas serveringstillstånd. Ansökan börjar på sid 5.

Restauranger, caféer, catering, trafikservering (båt, flyg, tåg), pausservering (konsert- eller teaterfoajé), slutna sällskap (klubblokaler, festvåningar och liknande) räknas som stadigvarande. Även provsmakning kan räknas som stadigvarande, men då krävs det att varje provsmakningstillfälle anmäls i förväg.

Kompletteringar till denna blankett

Ansökan om ändring av stadigvarande tillstånd__serveringstillstånd

Blankett för anmälan om ändring av ditt stadigvarande tillstånd att servera alkoholdrycker. Läs information och anvisning om hur du ansöker på sida 1-3. Ansökan börjar på sida 4.

Kompletteringar till denna blankett

Ansökan om provsmakning

Ansökan utökad serveringstid vid enstaka tillfällen

Senast uppdaterad: 23 april, 2020