Matförgiftning

Om du misstänker att du blivit matförgiftad ska du genast kontakta vår servicetelefon 08-6067300 eller fylla i vårt webbformulär nedan.

Du kan anmäla misstänkta matförgiftningar som du tror orsakats av anläggningar i Tyresö, Nynäshamn eller Haninge kommun. En snabb anmälan och att du svarar utförligt på frågorna i formuläret underlättar vårt arbete att identifiera orsaken och därigenom hindra att andra blir sjuka. Läs gärna i vår servicegaranti hur vi hanterar matförgiftningsklagomål.

Anmälan matförgiftning

  • (ex: laxpudding med ris, bröd, sallad och isvatten)
  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • :
  • (ex. kräkningar som kom 3 timmar efter intagen måltid och som varade i cirka 1 dygn)

GDPR om att lämna uppgifter till myndighet
Alla uppgifter registreras i vårt datasystem och blir en allmän handling (uppgifterna blir offentliga och alla har rätt att ta del av dem). Väljer du att inte lämna kontaktuppgifter, kan vi inte återkomma till dig om vi behöver mer information. Det blir också svårare att utreda anmälan. Om du vill vara anonym men ändå kunna nås för frågor eller få en kopia på ditt klagomål kan du ange en e-postadress som inte innehåller ditt namn. I och med att du skickat in ett e-postmeddelande med ditt namn till förbundet kommer förbundet behandla personuppgifter om dig. Läs mer om hantering av personuppgifter här: www.smohf.se/GDPR.

Senast uppdaterad: 3 februari, 2019